Burkolat a zuhanykabinban
Fekete László
Kép

Imádjuk ha folyik, masszíroz, finoman ver, mint az eső bennünket a víz a zuhanyban, és miután rólunk "távozik" a zuhany burkolatán folytatja útját. De milyet válasszunk ha ízlésünk, pénztárcánk és a praktikusság hármasában őrlődünk. Adunk néhány tippet.

Márvány A márvány újra reneszánszát éli, mert időtálló, rendkívül változatos és még mindig a luxuskategóriába tartozik, ezért akinek fontos az esztétika mellett a tartós, értékálló megjelenés az nyugodtan válassza a márvány vagy márványhatású burkolatokat, mert tökéletes választás. Talán egyetlen hátrányáról kell szót ejtenünk, hogy néhány változatától eltekintve a vízkő és a szappanlerakódás megjelenhet a burkolaton, tehát egy kicsit gyakoribb tisztítást igényel.

Üveg Sokan még mindig félnek tőle, de ha valami igazán keveset vesz el a térből, szinte érintetlenül hagyja, ugyanakkor funkcionálisan nagyon jól betölti a szerepét, az az üveg és üvegfal. Nagyon fontos tulajdonsága, hogy egyszerre kölcsönöz letisztultságot és eleganciát a fürdőnek. Ahol a vízkeménység az átlagnál magasabb ott a vízkő megjelenesével számolni kell, de szerencsére a tisztántartása elég könnyű.

Kerámia Egyértelműen ez a legnépszerűbb burkolási forma, mert óriási választék áll rendelkezésre, a színek, minták, textúrák, a plasztikusság és ezek hatásának kombinációjából. A kerámia burkolólapok szépsége sokszor a fugázáson is múlik és a rosszul kivitelezett fuga egyben a tisztítást is megnehezíti. Ezért is érdemes nagyobb méretű lapokban, pl. Kerlite-ben gondolkodni, mert azon túl, hogy végtelenül elegánssá teszik a zuhanyt, de kevesebbet találkozunk a fugával is. (Itt jegyezzük meg, hogy emellett a Kerlite antibakteriális bevonattal ellátott, ami egész életttartamára biztosítja a higiéniát.)

Faburkolat Nagyon hatásos és a skandináv, illetve a meleg hangulatot kedvelők választása lehet ez. A fa a maga naturális hatásában jótékonyan nyugtató hatású, de a vízzel szemben csak az igazán jó minőségű és speciális felületkezelést kapott termékek a tartósan ellenállók. Ezen segíthetnek a fahatású kerámia burkolatok, amik a megszólalásig hasonlítanak a fára. (Olyannyira így van ez, hogy amíg nem érinti meg az ember szinte el sem hiszi, hogy nem valódi fát lát. Lásd Blustyle Country.)

Nem könnyű tehát a választás, de az Átriumnál nagyon sok látványterv, számos épített bemutató zuhanyzókabin és fantasztikus széles burkolatválaszték áll a rendelkezésére az érdelődőknek és vásárlóinknak. Ehhez társul a több évtizedes tapasztalat, amelyet szintén az Önök szolgálatába állítunk.