A CSOK után itt a fürdőszoba építés és felújítás ideje
Fekete László
Specifie an alternate text for an image

Organikus és ökobarát fürdőszobák, humusz színvilág, spa és wellness otthon - ez mind trendi lesz 2017-ban is Egy kis ízelítőre hívjuk az újdonságok kedvelőit.

Az utóbbi években az enteriőr design trendek egyre zöldülnek és barnulnak. 2017-ban tehát a fürdőszobai design trend kulcsjellemzője: természetes, bio és ökobarát. A környezetvédelem szempontjait is beépítő kialakításban alacsony vízfogyasztású megoldások, és természetesen a gyártáskor fellépő legkisebb környezeti terhelést okozó termékek használata kerül előtérbe, amelyek sok esetben vagy már újrahasznosított anyagból készültek, de mindenképpen újrahasznosíthatóak. Természetesen a környezettudatosság mellett a stílus vagy a funkcionalitás ugyanúgy szempont marad.

Az utóbbi évek fürdőszobáira jellemző az, hogy egyre inkább hasonlítanak egy spa-hoz. A vásárlók egy relaxációs teret akarnak kialakítani a fürdőszobában, ahol feltöltődhetnek. Sok fürdőszoba szórakoztató elektronikával és intelligens eszközökkel is fel van szerelve, hogy a fürdőben eltöltött idő ne váljon unalmassá. A gyártóknál erősen megjelent a minimalista avantgárd stílus és a szaniterek esetében a kubista stílus is felfedezhető lesz 2017-ben Néhány fontos jellemző a következő évre:

• A zuhanyfüggönyöket felváltják az egyszerű fém, illetve látható szegély nélküli üvegfalak
• Fókuszált hangulat- és intelligens világítások váltják fel a nagy fényerejű, központi világításokat
• Természetes hatású és kőpadlók jellemzőek, a fürdőszobai szőnyegek egyre kevesebb jelentőséggel bírnak
• A tükrök térnövelő hatása sokkal jelentősebb

A bútorok fokozottabb alkalmazása a fürdőben, ami elég helyet hagy a napi szépészeti rutinok elvégzésére A törölközők színei is a természetközeliség élményét fokozzák. A króm, bronz és a fehér kerámia tárgyak, kiegészítők mellett gyakrabban alkalmazottá válnak a matt felületek. A szaniterek kialakításukban gyakran megidézik a víz természetes folyását.

Különálló szekrények, rendszerezőkkel, fiókokkal, telve minden szépészeti, relaxációs kellékkel, melyeket TV és hifi berendezések beépítése kísér, egyre fontosabb, hogy a fürdőszoba oázis legyen. A burkolatok mintázatában gyakran visszaköszönnek a hatvanas évek irányzatai.