CERSAIE 2016 - a jövő évi burkolat trendek
Fekete László
Specifie an alternate text for an image

Alig egy hónapja, hogy vége ért Bolognában az idei CERSAI kiállítás, amely Európa, de talán a világ legnagyobb kerámiával, burkolatokkal és fürdőszobával foglalkozó kiállítása. Az Átrium Kft. természetesen jelen volt a helyszínen és ahogyan minden évben, most is nyomon követtük a trendek alakulását, amely meghatározza 2017 divatirányzatait a fürdőszobák, burkolatok és szaniterek terén.

Nagy, nagyobb, legnagyobb. Talán így lehetne jellemezni az elmúlt években a burkolatok méreteinek alakulását. Szinte valamennyi gyártó palettáján megjelentek a nagy méretű burkolatok.

Ennek az irányzatnak egyik kiemelkedő alakja a Cotto d'Este, ahol a gyártó a Kerlite márkájánál, akár már a 100x300cm-es táblákban tudja előállítani a fantasztikusan szép kőporcelán burkolatokat. Különlegessége még ennek az irányzatnak az is, hogy a Cotto d'Este új technológiája révén bármilyen egyedi design-t képes a Kerlite lapjaira felvinni. Ezáltal a megrendelőinek teljesen egyedi, sehol másutt nem látható falburkolatokat is szállítani tud.

A másik nagyon látványosan jelen lévő irányváltás a fényes márvány és a mészkő hatású burkolatok visszatérése, ahol olyan szinten tökéletesre fejlesztették azok megjelenését, hogy ember legyen a talpán aki megmondja, hogy melyik igazi kő és melyik mesterséges.

Különlegesen attraktív és izgalmas hatású a fémhatású burkolatok jelenléte, ahol az olvasztott fémektől a matt rozsdás hatású felületekig mindenben utaznak a gyártók, természetesen ezek is rendkívül élethű formában.

Személyesen nekünk az új textil hatású burkolatok tetszettek a legjobban, amelyek padlón vagy a falon szőnyeg vagy tapéta helyett egyaránt megállják a helyüket.
Még több fénykéért látogasson el Facebook vagy Google+ oldalunkra, ahol egy nagyobb fényképgalériát állítottunk össze a látottakról.