A jól választott zuhanykabin
Fekete László
kép

Téves az az elgondolás, hogy a zuhanykabin az időhiányban szenvedő emberek megoldása. A zuhanykabin nem egy gyorsbüfé. Abba belépni és ott állni vagy akár ülni és közben hallgatni a víz csobogását és érezni, ahogy veri a vállunkat, több, mint kellemes. Az maga a megújulás és a relaxáció.

Zuhanyozás közben ugyanis egy kicsit kizárjuk a világot és csak saját magunkra koncentrálhatunk. Ennek köszönhetően nem egyszer a legjobb gondolataink támadnak a zuhany alatt. De röviden nézzük át milyen lehetőségeink vannak a zuhany kiválasztásánál és megépítésénél. Alapvetően kiinduláskor a legfontosabb szempont, hogy hány fix falunk van a zuhany felállításához.

Falfülkés megoldás Ha fürdőszobánk tervezésekor már eleve gondoltak a tervezők és építők a zuhany beépítésére, akkor rendelkezünk egy U-alakú, vagy falfülkés beszögeléssel. Ebben az esetben akkor csak egy zuhanyajtóra van szükségünk, amelynek lehet a bal vagy a jobb oldalon rögzített fix része, de lehet az egész ajtó nyíló.

Ha két fal találkozásába, azaz egy sarokba szeretnénk a zuhanyt elhelyezni, akkor választhatunk a negyedköríves vagy szögletes megoldások közül. A szögletesek esetében opcióként felmerülhet a tolóajtós vagy nyílóajtós változat. Léteznek még továbbá walk-in vagy besétálós megoldások is, amikor az egyik oldalt nem zárjuk le, a másik oldal pedig fix üveges.

Egyfalas zuhanyzó Ennél a változatnál csak a fallal szembeni oldalra szerelünk fix üveget, a zuhany mag két oldalról is megközelíthető lesz.

Bármelyiket is választaná, valamennyire találhat megoldást az Átrium Fürdőszobaszalonnál. A piacvezető európai gyártók (Ravak és Riho) termékeit folyamatosan tartjuk termékpalettánkon és bemutatótermünkben gyönyörű, épített zuhanykabinokat is talál majd, amelyek szintén segítenek a választásban.