Textil burkolatok Atlas Concorde módra (ROOM, BRILLIANT)
Fekete László
Kép

Persze a cím egy kicsit félre vezető, de hogyan is lehetne másképpen felvezetni az olasz Atlas Concorde új termékcsaládjait, amelyek megszólalásig hasonlítanak egy igényes, szép fali- vagy padlószőnyegre. Végre nem kell többé kompromisszumot kötni annak, akik lakásában hiányolta a szép textíliák látványát.

Az Átrium Kft. 2016 óta tartja forgalomban az Atlas Concorde gyár új fejlesztésű kerámialap családjait a ROOM és a BRILLIANT névre hallgató textil utánzatú burkolólapjait.
A burkolólap gyártók évek óta igyekeznek a kerámia termékeiknek olyan felületeket biztosítani, ami a hagyományos márvány és kő elegáns, ugyanakkor egy kicsit hideg hatású felületét, vonzóbbá teszi azok számára, akik jobban szeretik a padlójukat vagy falaikat textilekkel borítani.
A padlószőnyeg nagyon kellemes, meleg hatású anyag, ugyanakkor megvan az a rossz tulajdonsága, hogy idővel, fakul kopik és nehezen tartható tisztán, illetve kényesen ügyelni kell rá, ha sokáig szeretnénk a szépségét megőrizni. Emellett sajnos megvan az a rossz tulajdonsága, hogy ideális terepe, illetve élő- és tartozkodási helye az atkáknak, illetve a pornak. Így ahol asztmások vagy allergiában szenvedők élnek a családban, eddig szóba sem jöhetett a textil hatású burkolás.

Az Atlas Concorde úgy próbált meg ezen segíteni, hogy olyan változatosan szép és a textilre megszólalásig hasonlító plasztikus felületet ad a ROOM és BRILLANT kerámia burkolatainak, amiket ránézésre a leggyakorlottabb szem sem tud a szőnyegtől megkülönböztetni, a felismeréshez meg kell azt érinteni.

A ROOM és BRILLIANT családokban egyesül mindaz a jó tulajdonság, ami a valódi textil alapú padlóburkolatokból kimarad:
- egész élettartama alatt változatlan kinézet (szép textúra, vonzó színek)
- könnyen tisztán tartható
- atka és pormentes környezet
- intenzív használat mellett is nagyságrenddel hosszabb élettartam, a textíliákhoz képest Emellett fontos azt is tudni, hogy a lapok a mostani trendeknek megfelelően elegáns, nagy méretben készülnek, így a fugák nagyon ritkák, gyakorlatilag észrevételenek és nem bontják meg a szép és homogén felületet.

Az Átrium Kft. bemutató termében folyamatosan tartja a termékeket, így azokat Ön is megnézheti teljes valójukban, hogy eldönthesse, akar-e egy különlegesen szép és meleg hatású burkolatot a lakásának valamelyik helyiségébe.