Tervezzünk okosan 1. rész
Fekete László
Kép

Szeretnénk néhány fontos dolgot megosztani Önnel, hogy lakásának burkolni és berendezni kívánt része a lehető legjobban sikerüljön és hosszú ideig érezze jól benne magát. A kerámia burkolattal, vagy szaniterrel is ellátott helyiségek nem variálhatók, ezért nagyon fontos, hogy a tetszetősség mellett átgondolt is legyen a tervezés.

Az Átrium Kft-nél nagyon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a kiválasztott burkolólapok, szaniterek, kádak, és bútorok ergonómiája segítse a mindennapokat. Nálunk a design és és funkció nem válik el egymástól ezért már az elején igyekszünk azokkal az alapvetésekkel számolni, ami most és később egyaránt fontos.

Első lépések Mielőtt belevetnénk magunkat a felhőtlen burkolatkeresésbe, először is igyekezzünk pontosan meghatározni, hogy vannak/lesznek a nyílászárók, a világítótestek, vízbekötések és lefolyók. Ha a fürdőszobánk egyben a mosási célokat is kiszolgálja, akkor a mosó- és szárítógép helyét is meg kell találnunk.

Ezeknek a pontos megjelölésével, máris térképet alkottunk és a tervezőnek kijelöltük azt a területet, amelyben szabadon gondolkodhat. Ez nagyon fontos lépés és sok kellemetlen, időt rabló vagy csalódást keltő újra tervezéstől kiméljük meg magunkat.

Biztonság a fürdőszobában A fürdőszoba mindig egy picivel több kockázatot tartogat a lakás más részeihez képest, mert víz is van benne, méghozzá több helyütt is. A vizet természetesen itt nem száműzzük, hiszen itt abszolút jó helyen van, viszont a csúszás elkerüléséhez fontos, különösképpen, ha gyerekek vagy idősek is ugyanezt a fürdőt használják, megfelelő, csúszásmentes padlólapot és szükség szerint kapaszkodókat is terveztessünk.

Az elektromos berendezések, a villamos aljzatok kiválasztásánál (pláne a későbbiekben a szerelésnél) bízzuk mindig magunkat szakemberre. (tervezőre és szerelőre) Amennyiben orvosi szekrény is kerül a fürdőbe, akkor annak kiválasztásánál és elhelyezésénél, kalkuláljunk a gyerekek kíváncsiságával és biztonságával. A következő részben azokról az apró részletekről beszélünk, amelyekkel gazdálkodni tudunk az adott térben.