Tervezzünk okosan 2. rész
Fekete László
Kép

A fürdőszobától elvárjuk, hogy kényelmes, könnyen tisztható, ugyanakkor szép is legyen. Fürdőszobánk nem egyszerűen egy tisztálkodásra használt helyiség, de a relaxáció, a megújulás helyszíne. Érdemes jól megtervezni, mert később nem tologathatjuk a kádat.

Egy fürdőszoba kialakítása termék- és technikai ismeretet igényel, hiszen olyan bő a választék a burkolatok, szaniterek, csaptelepek, bútorok kínálatában, hogy a laikus felújító vagy építkező gyakran elvész a részletekben. Az Átrium Kft-nél tervezőink évtizedes tapasztalattal és rendkívül széles, ugyanakkor évről-évre frissülő termékismerettel állnak rendelkezésre azok számára, akik fürdőszobát vagy más burkolni, berendezni kívánt helyiséget készülnek építeni, felújítani.

A burkolatgyártók évről-évre finoman változtatják a trendeket. Szerencsére ezek többségükben időtállóak. A lapok mostanában egyre nagyobbak, ez egyértelműen trend minden gyártónál. De ne féljünk ezektől a burkolatoktól, mert remekül néznek ki még kis fürdőszobákban is.

A csaptelepek kiválasztása nagyon fontos és érdemes rá időt szánni. Az Átrium Kft-nél számos gyártó design és víztakarékosság szempontjából egyaránt első osztályú kombinációját találjuk. Elég ha csak a Hansgrohe megtakarítását említjük, amely gyártóról egy korábbi cikkünkben már írtunk. Ez egy Ecosmart zuhanynál akár 60%-ot is jelenthet.

Tervezőink pontosan tudják, hogy milyen ergonómia és helykihasználás mellett lehet egyszerre optimális és kényelmes fürdőszobánk. Ezért azzal, hogy hány cm-t tartsunk a kád, zuhany kilépőknél, mosdóknál, most nem untatjuk a kedves olvasóinkat.

Helyette még egy fontos dolgot szeretnénk elmondani. Inkább készíttessünk 2-3 tervet és legyen mindenben kedvünkre, az amit látunk, de ne döntsünk elhamarkodottan, mert ahogy korábban is mondtuk, utólag nehéz és fájdalmas változtatni. A jó terv pedig nem csak megmutatja, hogy milyen lesz későbbi kedvenc fürdőszobánk, de a költségeket is kézben tartja. Tervezzünk együtt, hogy végre olyan fürdőszobája legyen, amit igazán szeretne!